Deze bijzondere cultuur-eet-levensgeschiedenis-uitwisseling vindt plaats op zaterdag 17 juni. Een momenteel nog groeiend aantal mensen verwelkomt één (of twee) gast(en) van een andere nationaliteit thuis voor het avondeten. En op zaterdag 1 juli gaan deze mensen eten bij een ander, zodat zij op hun beurt kennis maken met een andere cultuur. Best ingewikkeld om zo’n project te organiseren? Klopt. Maar alles wordt in goede banen geleid. Jij hoeft niets te doen... behalve lekker koken dan!
 
Neem ook eens een kijkje in andermans keuken.
Lees de spelregels
 
Hou deze website goed in de gaten. Ook na het project, als de verhalen worden gepubliceerd. Verhalen van mensen die hebben genoten van een fijne avond buiten de deur eten. Van mensen wiens blik op ‘de ander’ is veranderd. En die vooral ook hun blik hebben verruimd en meer openstaan voor mensen die ze (nog) niet kenden. Verhalen met een hopelijk heerlijke nasmaak.
 
 
 
Lekker hoor: Een hapje eten buiten de deur. We halen een roti bij de Surinamer, snijden een pizza aan bij de Italiaan, bestellen een baklava bij de Turk en prikken een stokje bij de Chinees. Er wonen enorm veel nationaliteiten naast elkaar in Nederland. Is het niet raar als je bedenkt hoe weinig je eigenlijk weet van de meeste van deze andere nationaliteiten? Welnu, je hebt mazzel. De andere (eet)cultuur is dichterbij dan je denkt. Want waarom niet bij mensen thuis eten die deze culturen in zich dragen en de liefde voor de gerechten overdragen? En wordt het eigenlijk niet 'ns tijd om meer van andere culturen in Nederland te proeven?
 
Het project: “Neem eens een kijkje in andermans keuken”, geïnitieerd door Tessa Düren, wil je mee op reis nemen door alle windstreken, zonder Nederland te hoeven verlaten. Je schuift aan bij een gastheer/vrouw van een andere nationaliteit, die een heerlijk gerecht voor je maakt. Jij op jouw beurt krijgt vervolgens ook een gast aan tafel. Je praat over mooie dingen, over je cultuur, over je achtergrond. Iedereen heeft een verhaal. Het wordt een bijzondere avond. En je hebt nog lekker gegeten ook. Op eigen bodem, maar toch anders.
Neem eens een kijkje in andermans keuken